Reizen door het land van de blues

Ontmoetingen in het diepe zuiden
van de Verenigde Staten

omslag ontwerp Verdana 72 pts rood

Reizen door het land van de blues is het persoonlijke verslag van een roadtrip door het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Een reis die door oostelijk Texas, Arkansas, Mississippi, Tennessee, Alabama en Louisiana voert. In 74 korte verhalen maakt de lezer kennis met de armste regio van Amerika, waar religie een hoofdrol speelt en het vrije wapenbezit een onaantastbaar recht is. En er hoeft maar iets te gebeuren of de aloude rassentegenstellingen laaien weer hoog op.

Reizen door het land van de blues gaat natuurlijk ook over de meest Amerikaanse muziek die er bestaat, de blues. Overal ter wereld wordt die muziek gespeeld, maar nergens is ze zo verweven met de mensen, de cultuur en de geschiedenis als in de Mississippi Delta. In bouwvallige juke joints en op kleinschalige festivals leeft de muziek voort die in deze regio werd geboren. En deze vruchtbare regio bracht niet alleen de blues voort, maar ook soul, gospel, rock ‘n’ roll, country…
De hele zuidelijke regio ademt een en al muziekgeschiedenis.

———————————————————————————————————–

Uit een van de recensies:
Bij iedere jukejoint en in elke bar wordt hij joviaal ontvangen. De man from Holland wordt met alle egards ontvangen. Hij bezoekt festivals, musea en begraafplaatsen om maar zoveel mogelijk te kunnen proeven van de bluesmannen. ….. Het schrijven ervan gaat Johan Spin goed af, het Amerikaanse zuiden is dan ook het gebied waar zijn hart ligt: home away from home. De relaxte atmosfeer, de zuidelijke gastvrijheid en de meest aardige mensen spreken hem aan. Het straalt door in zijn schrijfstijl, die het lezen van het boek prettig maakt. Je kunt aan zijn lippen hangen bij wijze van spreken.
Lees de volledige recensie.

Tineke Schoemaker, leading lady van Nederlands oudste bluesband Barrelhouse.