Reizen door het land van de blues

Ontmoetingen in het diepe zuiden
van de Verenigde Staten

Reizen door het land van de blues is het persoomslag ontwerp Verdana 72 pts roodonlijke verslag van een roadtrip door het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Een reis die door oostelijk Texas, Arkansas, Mississippi, Tennessee, Alabama en Louisiana voert. In 74 korte verhalen maakt de lezer kennis met de armste regio van Amerika, waar religie een hoofdrol speelt en het vrije wapenbezit een onaantastbaar recht is. En er hoeft maar iets te gebeuren of de aloude rassentegenstellingen laaien weer hoog op.

Reizen door het land van de blues gaat natuurlijk ook over de meest Amerikaanse muziek die er bestaat, de blues. Overal ter wereld wordt die muziek gespeeld, maar nergens is ze zo verweven met de mensen, de cultuur en de geschiedenis als in de Mississippi Delta. In bouwvallige juke joints en op kleinschalige festivals leeft de muziek voort die in deze regio werd geboren. En deze vruchtbare regio bracht niet alleen de blues voort, maar ook soul, gospel, rock ‘n’ roll, country…
De hele zuidelijke regio ademt een en al muziekgeschiedenis.
_____________________________

Armoede, rassenstrijd, wapenbezit, seks, religie, politiek, slavernij, burgeroorlog èn muziek, veel muziek: het komt allemaal aan bod in deze roadtrip.
_____________________________

Paperback-uitgave, 240 pagina’s, waarvan 20 met kleurenfoto’s
ISBN: 9781367264489

Het boek kost € 15,- en is te bestellen door € 19,-  (incl. € 4,- verzendkosten). over te maken op rekeningnummer NL71ASNB0707193710 ten name van J. Spin te Dronten.
 
De e-book versie kun je voor slechts € 4,99 bestellen via: 
http://nl.blurb.com/b/7336239-reizen-door-het-land-van-de-blues?ebook=593570

Voor nadere info mail: boek@yellowdog.nl

Lees de commentaren op het boek.

Tineke Schoemaker, leading lady van Nederlands oudste bluesband Barrelhouse.