The Como Mamas are on a mission.

Ik was gisteravond in een klein wit kerkje op het platteland van Mississippi, diep in het zuiden van de Verenigde Staten. Althans, zo voelde het als ik mijn ogen dicht deed.
Della Daniels, Angela Taylor en Esther Mae Smith vormen The Como Mamas en samen zingen ze met hart en ziel over hoop, liefde, geloof en hemelse vrede. De hypnotiserende gospel songs van deze drie vorstelijke dames vulden gisteren de Amsterdamse North Sea Jazz Club. Drie stemmen slechts en geen muzikale begeleiding. Het leidt maar af van de teksten, van de boodschap die ze verkondigen.
De drie vrouwen zijn afkomstig uit het kleine plaatsje Como in het heuvelachtige noorden van Mississippi en ze zingen al sinds hun kindertijd in een van de plaatselijke kerken. In die zuidelijke baptistenkerken ontstond een sterke gospeltraditie, die tot op de dag van vandaag voortleeft. Een aantal jaren geleden werden The Como Mamas en andere gospelgroepen ‘ontdekt’ door Daptone Records en verscheen de cd ‘Como Now: The Voices of Panola County, Mississipi’.
Ik was op mijn reizen door het zuiden van de Verenigde Staten al een paar keer in Como, vanwege de blues. Je weet wel, de muziek van de duivel. Maar ik denk dat ik er bij mijn volgende bezoek maar eens naar de kerk ga.
js.140214.

Dit bericht is geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *