Geluiden uit het Diepe Zuiden

‘Geluiden uit het Diepe Zuiden’ heeft als ondertitel ‘Verhalen over muziek en maatschappij’ en dat geeft wel goed aan waar het boek over gaat. Net als in zijn eerste boek ‘Reizen door het land van de blues’ voert muziek weer nadrukkelijk de boventoon. Een aantal bekende en minder bekende muzikanten uit de wereld van blues, country, rock, zydeco en gospel passeren de revue. Van Lightnin’ Hopkins tot Mahalia Jackson en van Billy Joe Shaver tot John Lee Hooker. Het zijn de muziekstijlen die in het zuiden hun oorsprong vinden en een sterke onderlinge verwevenheid hebben. Maar ook de verhalen van drie vrouwen die elk op eigen wijze streden tegen maatschappelijk onrecht horen thuis in dit boek, omdat ze alles zeggen over de geschiedenis van de zuidelijke samenleving. In het noorden van Arkansas kwam onverwacht een verrassend verhaal over die vier wereldberoemde jongens uit Liverpool op mijn pad. En waar ik mijn vorige boek begon met het verhaal over mijn ontmoeting met een wandelende prediker, sluit ik deze keer af met een onwaarschijnlijk vervolg op dat verhaal.

Genre: Reizen
Illustraties: ja
ISBN: 978-94-646-8383-7
Aantal pagina’s: 192
Prijs: € 21,50 (incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België)

Het boek is te koop bij de lokale boekhandel, Bol.com of bij uitgeverij Boekscout.


Bluestownmusic.nl:
Een goed geschreven boek met enorm veel informatie plus fraaie illustraties van Nina Born, een boek dat u samen met de Spotify playlist meeneemt op een prachtige muzikale en historische reis, een boek dat u daarna nog vaak als naslag werk zal raadplegen, een parel!
Lees de volledige recensie.

Bluesnrootscorner.nl:
Mooie warm geschreven korte verhalen die je meenemen naar het diepe zuiden van de verenigde staten. Achterin het boek staat een fraaie spotify playlist met songs van de muzikanten die in het boek genoemd worden en bij het afspelen, tijdens het lezen extra cachet aan het boek geven. Het zal, wegens corona wel even duren voordat John weer naar Amerika zal afreizen, maar we kijken al weer uit naar een volgend reisverslag.


Kunst-stukjes:
Met een grote interesse schrijft hij over de kwajongens in de platenbusiness, kom ik door zijn verhalen meer te weten over het feit dat Scott Dunbar een leven op een afgelegen plek aan de Mississippi verkoos boven de internationale podia. Spin neemt mij mee in zijn verhalen. Niet als gids, maar wel als begenadigd verhalenverteller. Een storyteller uit het goede hout gesneden.
Lees de volledige recensie.