Publicaties

Reizen door het land van de blues.

Het verslag van een uitgebreide roadtrip door het diepe zuiden van Amerika, waar de wieg van blues, country, soul en rock ‘n’ roll stond en waar de gevolgen van slavernij, burgeroorlog en rassenstrijd nog steeds voelbaar zijn.
Alle informatie vind je hier.

Geluiden uit het Diepe Zuiden

‘Verhalen over muziek en maatschappij’ is de ondertitel van dit tweede boek en dat geeft precies aan waar het boek over gaat. Net als in ‘Reizen door het land van de blues’ voert muziek weer nadrukkelijk de boventoon, maar er is ook ruimte voor andere verrassende verhalen uit het diepe zuiden.
Alle informatie vind je hier.

Wij zijn vertrokken!

Het bewogen levensverhaal van mijn oma Meintje Jongbloed en mijn moeder Tjitske Huisman.
In 1923 begon Meintje samen met haar man een café in Joure. Na zijn overlijden ging ze als jonge weduwe met kind werken als huishoudster.
In 1938 begon ze een pension in Heerenveen waar in de loop der jaren een stoet aan pensiongasten verbleef.
Lees hier verder.

Ruurd Terpstra en Johan Spin

Eind 1946 belde de 74-jarige Ruurd Terpstra aan bij het pension van mijn oma. Hij was dringend op zoek naar woonruimte. Tot aan zijn dood in 1965 bleef hij in het pension wonen. Een vriendelijke, zachtaardige man die ik niet anders kende dan als mijn opa Tetta. Pas jaren na zijn dood kwam ik er achter dat hij niet mijn opa was en dat hij bovendien in de oorlog lid van de NSB was.
Voor de “Veenbrief” van de Stichting Historie Heerenveen schreef ik dit artikel over zijn leven.