Drivin’ Dixie – dag 7 t/m 9

Drivin’ Dixie 7:
Het King Biscuit Blues Festival in Helena, Arkansas was vandaag (7/10)ons enige programmapunt. Mijn God, wat was het daar heet. Bij het hoofdpodium zat vrijwel iedereen onder meegebrachte parasols, omdat er geen schaduw te vinden was. Voor ons te heet, dus daar zijn we nauwelijks geweest. In de straten van Helena waren de kleinere, minder bekende acts en daar hebben we behoorlijk van kunnen genieten. De bands van Lonnie Shields en Linsey Alexander waren voor mij wel de toppers. Van de hoofdact John Mayall hadden we echter na drie nummers wel genoeg gezien. De 82-jarige Mayall heeft weliswaar een immense staat van dienst, maar kan mij helaas niet heel lang boeien. 

Drivin’ Dixie 8:
Het blijft een bijzondere ervaring om door dat eindeloze vlakke land te rijden in de Mississippi Delta. Dat land waar vroeger Afrikaanse slaven van ’s ochtends vroeg tot zonsondergang hun zware veldwerk deden onder de brandende zon. Her en der het witte goud van de katoenvelden, op veel plaatsen vervangen door soja. En dan opeens zit je in de heuvels van oostelijk Mississippi, de hill country.
Ons hoofddoel vandaag is Hernando, ten zuiden van Memphis, waar het Front Porch Jubilee plaats vindt. Het is een festival waar vooral de specifieke blues uit dit gebied wordt gespeeld, de North Mississippi Hill Country Blues. Hoofdact is de Cedric Burnside Project en daar heb ik enorm naar uitgekeken. En ik werd niet teleurgesteld!!

Drivin’ Dixie 9:
Het is zondag 9 oktober en we gaan op weg naar Clarksdale, Mississippi voor het volgende bluesfestival. Op de autoradio klinkt Buddy Guy’s ‘Damn Right I Got The Blues’. Clarksdale is het brandpunt van de hedendaagse blues en een pleisterplek voor toeristen van over de hele wereld.
Vanmiddag heb ik mijn boek ‘REIZEN DOOR HET LAND VAN DE BLUES’ aangeboden aan Theo Dasbach, eigenaar/directeur van het Rock & Blues Museum in Clarksdale, Mississippi. Theo en zijn museum zijn het onderwerp van een van de 74 verhalen in mijn boek.
Vanavond hebben we het presidentiële debat tussen Trump en Clinton gevolgd in een restaurant in Clarksdale, waar de AARP een bijeenkomst had belegd. De AARP is een nonprofit, niet partijgebonden belangenorganisatie voor ouderen. Zo te oordelen naar de reacties waren vrijwel alle aanwezigen pro-Clinton.

< Terug                                                                                   Vervolg van het reisverslag >