Drivin’ Dixie – dag 13 t/m 15

Drivin’ Dixie 13:
Het kan blijkbaar niet elke dag een topdag zijn. We hebben vandaag een omweg van zo’n 150 kilometer gemaakt om van Baton Rouge in Lafayette te komen. We hoopten op schilderachtige dorpjes, overweldigende vergezichten en misschien een paar leuke mensen. Helaas reden we vooral door ein-de-lo-ze suikerrietvelden. Een zesde deel van de totale Amerikaanse suikerproductie komt per slot van rekening uit dit gebied in het zuiden van Louisiana.
OK, er waren wel een paar leuke plekken, maar ik was niet echt ‘blown away’. En die ene alligator maakte ook al weinig indruk.

Drivin’ Dixie 14:
Het was ‘Such A Night’ vanavond in het L’Auberge Casino in Baton Rouge. Dr. John & the Nitetrippers gaven er een fantastische, swingende show. Ik heb ‘m een paar keer zien optreden in Nederland, maar hem hier mee te maken was echt iets bijzonders. Vanavond was het voor ons wel ‘Right Place’ maar niet ‘Wrong Time’.
Het optreden van Dr. John was overigens de bekroning van weer een topdag. Vanuit Lafayette reden we via Sunset, Grand Coteau en Krotz Springs naar Morganza aan de Mississippi, de Ol’ Man River. In de laatste twee plaatsen werden verschillende scenes opgenomen voor de filmklassieker Easy Rider uit 1969. Onderweg ook weer veel suikerriet. De oogst is in deze periode in volle gang en op veel plekken worden de velden in brand gestoken.
In Zachary bezochten we Teddy’s Juke Joint, een van de oudste juke joints langs Highway 61. Het is een onwaarschijnlijk bijzondere tent, volgestouwd met kleurrijke versieringen en muzikale memorabilia. De 70-jarige eigenaar is een wandelende encyclopedie die honderduit vertelde over alle muzikanten met wie hij had samengewerkt. Het was moeilijk om weg te komen uit Teddy’s Juke Joint, maar ja… Dr. John wachtte niet op ons.
Man, wat een dag!

Drivin’ Dixie 15:
Cajun- en Zydecomuziek, daar draait het om bij het ‘Festival De Musique Acadienne Et Créole’ in Lafayette, Louisiana. En natuurlijk om de geneugten van de zuidelijke keuken, de southern cuisine. Het werd een heet dagje, de temperatuur liep al weer op tot boven de dertig graden. Desondanks was het volop genieten van de bands en van de mensen. Laat de foto’s de rest maar vertellen…

< Terug                                                                                         Vervolg van het reisverslag >